Over ons

Ons bedrijf bevindt zich in het prachtige Salland. Onze grond grenst aan de rand van de Sallandse Heuvelrug.

We hebben allemaal een passie. Dit is de onze! We hebben veel plezier om te werken met en voor onze dieren. Naast de koeien en de kalfjes genieten wij ook erg van de natuur om ons heen.

Wij zijn de 3e generatie die mag boeren op dit bedrijf. Het is een voorrecht om voort te mogen zetten waar onze grootouders in 1912 mee begonnen zijn. Met onze kinderen wonen en werken we met veel liefde en passie voor dier, mens en natuur op onze boerderij.

Dagelijks verzorgen wij ongeveer honderd koeien. De koeien lopen bij ons in de zomer in de wei. We hebben 2 robots die onze koeien melken. Graag delen we met jou hoe wij de koeien en kalveren verzorgen op ons bedrijf. In ons kleine museum kunnen we ook laten zien hoe het vroeger ging. Onze deur staat open voor iedereen.

Naast de koeien laten we je ook graag zien wat er aan natuur op en rond onze boerderij te vinden is. Zo kun je in onze insecten- en vogeltuin kijken, horen, zitten en genieten van de insecten en vogels om je heen. Vanaf het voorjaar is er van alles te zien. We zaaien ook akkerranden in en laten rommelhoekjes in tact om de vogels en insecten te helpen.

We proberen op een duurzame manier onze melk te produceren. Dit doen we onder andere door zelf stroom op te wekken. We leggen je graag uit hoe dat werkt met zonnepanelen en kringlopen op ons bedrijf.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze boerderij? Dan ben je van harte welkom om met eigen ogen, neus, handen en voeten te beleven. We vinden het belangrijk om onze deuren te openen voor iedereen die graag meer wil weten.

Goed om te weten:

- We hebben voldoende parkeergelegenheid op ons erf
- We zijn per fiets makkelijk bereikbaar voor scholen uit Heeten, Nieuw-Heeten, Haarle, Holten, Okkenbroek, Dijkerhoek, Mariënheem en Raalte
- We wonen circa 1,5 km van vakantiepark Sallandshoeve met speeltuin en eetgelegenheid
- En circa 5 km van Kinderboerderij Dondertman met speeltuin en eetgelegenheid